En r(eko) plats - vår studio

På Hot Yoga Malmö håller vi en grön linje. Vårt miljövänliga värmesystem drivs av fjärrvärme. Värmeväxlare ser till att vi återanvänder värmen vid uppvärmningen av ny frisk luft och rummet är väl isolerat för att bevara värmen. Koldioxidmätare håller ständigt koll på syrenivån i rummet och ser till att tillräcklig mängd friskluft tas in utifrån under hela klassen. Luft som strömmar in renas via filter innan den värms upp. Automatiserade ångbefuktare ser till att optimal fuktighet hålls för att minska risk för spridning av luftburna virus, bakteriebärande partiklar, besvär av huvudvärk, torr hud och torra slemhinnor. Värmeyoga med optimal luftfuktighet (40-55%) har många goda effekter på hälsan, läs gärna mer här.

De material som använts i konstruktionen av studion är miljövänliga och högkvalitativa. Miljöklassat, återvinningsbart och giftfritt Träullit innertak i yogarummen. Minerit istället för gipsskivor för att hålla fukt och mögel borta. Ekologisk färg från Auro och miljöcertifierad färg från Alcro till trappor, golv, tak och övriga målade ytor. Återvunnen och miljöcertifierat Greenstone golvplattor och kakel från Ariostea. Energisnål sensorstyrd LED allmänbelysning. Golven i yogarummen är uppbyggda av 4 olika lager för maximal isolering, fuktspärr och stötupptagning. Undergolv i gummi tillsammans med ett ftalat-fritt toppgolv ger optimal stötdämpning åt våra leder när vi yogar samtidigt som ytskiktet är anti-halk/mögel/bakteriellt. Varmvatten står för en stor del av dagens energiförbrukning, och våra duschar är utrustade med vatten- och energisparande EcoFlow-blandare, som håller temperaturen jämn och stabil även när många duschar samtidigt.
Vi har två yogarum som rymmer 43 respektive 17 yogamattor. I omklädningsrummen erbjuds ekologiska hår- och kroppsprodukter i duscharna, så du slipper ta med egna. Här finns också digitala värdeskåp. Vi använder oss av miljöklassade förbrukningsmaterial och rengöringsprodukter närhelst detta är möjligt. Virus, mögel, bakterier och svamp bekämpas efter varje klass. Bänkar, hyllor, matthållare, receptionsdisk, skohyllor, tavelramar och klädhängare är tillverkade från återvunnet material av Micke på Abax Snickeri. Krokarna i omklädningsrummen kommer från Green Furniture. Shopen säljer många ekologiska och miljömärkta produkter. Vi återvinner och möjliggör för våra kunder att sopsortera på plats.

I receptionen finns sittplatser, slå dig gärna ner här innan eller efter klass, umgås, drick eller ta en rawbar eller liknande innan du ger dig i kast med dagen.

Välkommen in!